/ Vardag /

Årsresumé 2014

Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut? Först och främst så fjällvandrade jag för första gången, vilken fantastisk upptäckt! Vi besteg Helags på 1796 möh, sov i tält på väl valda platser med otroliga landskap till både höger och vänster och sen torkad mat som förmodligen aldrig smakar så gott som då. Inte nog med det åkte jag och sambo till Afrika, närmare bestämt Tanzania, för att vandra uppför Kilimanjaro som är världens högsta fristående berg på 5892 möh. Dock lyckades vi inte ta oss till toppen men till välförtjänta 4720 möh. Berget står kvar och en dag kommer vi garanterat att stå på Afrikas tak!

 
Härlig fikapaus med utsikt över grytan när vi precis varit uppe på Helags topp.
 

Vår fantastiska guide pekar mot Uhuru Peak, första dagen som vädret tillät oss att se toppen!

Genomdrev du någon stor förändring? På personligt plan genomdrev jag en rätt stor förändring. Jag lärde mig att man får vara ledsen och att kugga en tenta inte är hela världen under omständigheter då det känns som att ens värld rasar samman och kanske inte annars heller. Det är liksom okej att prata om saker som är jobbiga och att bearbeta. Samt att även dåliga saker för med sig något gott.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ingen av mina närmsta vänner men en och annan bekant!

Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas? Det får väl vara den 14 februari. Då firade jag ett år tillsammans med världens bästa kille. Nog för att det bara är ett år men det innebar också att vi för ett år sedan nästan precis hade träffats och att han kom hela vägen till Melbourne på en tio dagars lång dejt (jag åkte ner dit strax efter för att påbörja 3års studier) och att det just den dagen var så uppenbart och att allt kändes så himla rätt. Jag åkte hem till Svearike bara ett par dagar efter att han lämnat Australien och mig, dessutom lagom till hans 30 års dag.

Vilka länder besökte du? Året bjöd inte på många resor tillskillnad från föregående år, men en var prioriterad och väldigt dyr. Vi åkte på en 18 dagars resa med Rosa Bussarna till Afrika där både Safari och bergsbestigning ingick samt en vecka i soliga och vackra Zanzibar!

Bästa köpet? Många bra köp i år, en efterlängtad skinnjacka, en jura kaffemaskin, en ny säng och nyårsaftonsklänningen var alla väl investerade!

Gjorde någonting dig riktigt glad? Min man här hemma gör mig alltid glad men jag rent av älskade de två tillfällen han kom med rosor. Det hoppas jag det blir mer av i år!

 

Saknar du något under år 2014 som du vill ha år 2015? Heltklart mer träning detta året. Året började väldigt bra men när allt blev på tok för jobbigt på andra plan så blev det helt enkelt inte av. Detta året ska jag ta tag i det igen. Jag vill börja en yogakurs samt börja lite lätt med bodypump och löp som jag tyckte var så roligt förr. Men målet är inget annat än att känna mig lite starkare, både psykiskt och fysiskt.

Vad önskar du att du gjort mer? Tagit mer tid till mig själv och gjort saker som får mig att må bra. Samt varit bättre med kameran.

Vad önskar du att du gjort mindre? Stressat. 

Favoritprogram på TV? Vi kollade på Breaking Bad slaviskt i början av året på Netflix. På TV däremot får det nog bli Morden i Sandhamn som visades i slutet av året och som jag minns vart väldigt bra.

Bästa boken du läste i år? Det är väl bland annat detta som jag ska göra mer detta året. Jag har helt enkelt läst för lite böcker och de jag har läst har inte varit någon höjdare tyvärr.

Största musikaliska upptäckten? Oj, detta året har jag fastnat för att slå på Spotifys listor som har helt fabulösa titlar och innehåller alla väldigt bra musik. Perfekta för mina pluggtillfällen som är mina enda guldlägen för att lyssna på musik (nästan iaf.)

Vad var din största framgång på jobbet 2014? Som kanske inte alla vet så pluggar jag heltid men jobbar även i en butik 15h i veckan. Det är ett under att jag har orkat göra det hela 2014 då jag återigen har haft ett väldigt jobbigt år. Men vad är livet utan prövningar. Jag har verkligen fått se till att min jobb tid är min tid att inte tänka på något annat än just jobbet, där och då. Dessutom har jag stärkt enormt och fått väldigt fina kommentarer. Det bästa kan nog ha varit en kund som uppskattade min service något så enormt att när hon åter kom till butiken sa till min kollega att om hon kunde ge mig en utmärkelse så skulle hon gjort det. 

Största framgång på det privata planet? Jag lärde känna mig själv under helt andra förhållanden. Att befinna sig på ett berg 4720 meter upp så är man inte precis den människa man är när man har båda fötterna nere på jorden. 

Här står vi på Kibo hut, sista anhalten innan toppbestigningen. Tyvärr så vände vi också här men berget står ju kvar!

Största misstaget? Här får förbli tomt. Misstag lägger jag inte på minnet :)

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Jag var mycket mer ledsen men det betyder också att jag kommer vara mycket gladare i år! En riktigt tung uppförsbacka betyder också att det kommer en mycket enklare nerförsbacke och nu när jag har varit på toppen på mitt egna berg av känslor så måste det ju betyda att det bara kan bli bättre!

Vad spenderade du mest pengar på? Resan och all utrustning där upp till. Tror att det kostade närmare 80.000kr per person. Men nu har vi en utrustning som klarar alla kommande äventyr som vi ska ge oss på!

Något du önskade dig och fick? Jag fick en superfin klättermusen jacka i julklapp som jag blev super glad för.

Något du önskade dig och inte fick? Faktiskt inte vad jag kan komma på.

Vad gjorde du på din födelsedag 2014? Först och främst spenderade vi den på stan då jag fått ett presentkort på solglasögon. Perfekt inför den stundande våren och sommaren som var på väg. Sen på kvällen tog jag med mig min sambo till stans bästa restaurang (enligt oss)!

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Trots jobbiga tider så nej. Jag har fått spendera ännu ett år tillsammans med han som gör mig väldigt glad.

Vad fick dig att må bra? Han.

Vem saknade du? Jag har saknat många vänner som bor alldeles för långt bort. Jag skulle gärna flytta alla hit, tack!

Mest stolt över? Det får väl ändå bli att jag tog mig igenom året. 

Högsta önskan just nu? Att detta året blir toppen. Att våren kommer tidigt och att sommaren bjussar på en hel del sol. Många stora och små äventyr, många pussar och kramar.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? Jag ska definitivt sluta upp med att sitta med mobilen konstant. Det har blivit en väldigt dålig vana som jag nästan gör omedvetet och som tyvärr stressar mig en aning, dvs. jag lägger tid på något som är så oväsentligt och tråkigt istället för att göra nyttiga saker istället. Detta kan lätt resultera till stress och det var något jag lovade mig själv mindre av detta året. Helt enkelt ska jag bara använda telefonen till det viktiga. 

Årsresumé