/ Vardag /

Aprilväder

 
Sol och snö beskriver ju denna dagen. Vi trotsade det ostabila vädret för att åka lite hoj, M har bytt in sin gamla motorcykel mot en ny så det lockade lite idag. Dessutom hann vi hem precis i rättan tid, vi fick lite snöstänk på oss men det var i princip när vi svängde in för att parkera. Aningen tur kan man säga. Må detta vara bakslaget för jag vill mer än gärna ha lite värme nu, ta ut grillen och picknicka.
 
Annars har det varit en rätt lugn söndag. Tvättmaskinen har gått varm och väskan är halvt packad. Imorgon åker vi nämligen till Stockholm för att bland annat gå på Gastronord, en mässa för storkök. Dock blir det nog till att gå lite på stan också, hoppas jag kan hitta lite att hänga in i garderoben. Tycker jag köper lite titt som tätt men ändå känns den tom i jämförelse till M:s sida, haha. Han har många skjortor kan jag vittna om.
/ Vardag /

Det här med mat

Jag älskar mat och hade såklart en miljon saker som stod på "mat-jag-önskar-när-jag-kommer-hem-listan". I fredags lagade M fantastiskt goda musslor till förrätt som var så goda att jag lyckades äta mig mätt på det, nästan. Vitlöksbröd till det dessutom.
 
 
Det perfekta huset ska såklart ha ett enormt kök med mycket förvaring och bra ytor! Vår plantui ska ha ett bra ställe för att vi ska kunna odla våra örter (bästa uppfinningen). Frågar man M ska det vara stor spis och gärna två ugnar. Snälla snälla, låt drömhuset/tomten komma ut till försäljning snart. Ser fram emot att byta från den lilla tvåan vi idag har, men när återstår att se.
/ Resor /

De sista dagarna

Igår spenderade vi dagen på stranden, närmare bestämt praia do santinho. Sol hela dagen och även ett litet ofrivilligt fotdopp i det blå. En våg sköljde minsann långt upp på stranden, tur att vi hann rädda vår väska med värdesaker i och otur att Jennifers bok sköljdes över. Alltid mysigt att åka till kusterna men lite mer meckigt att ta sig därifrån. Strandrestaurangen var inte precis villiga att hjälpa oss att få en taxi, vilket resulterade i att vi snällt fick gå upp för en backe som nästan aldrig tog slut. Men tillslut lyckades vi landa i hotellsängen för en timmes vila innan det var dags för gårdagskvällens restaurangbesök.
 
Restaurante Dolce Vita, tips om ni befinner er i Florianopolis! Stans godaste hak om ni frågar mig. Nu ser jag dock fram emot att åka hemåt. Påbörja letandet efter vårat drömhus och läsa massa bröllopstidningar. Åh, snart så!
 
 
 
 Imorgon börjar resan hem!